Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

16.05.22

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Så er der kommet en herlig tilføjelse til vores program!

Lørdag d. 13. august drager vi til søs for at komme ud til øen midt i Øresund: Hven!

Nu, hvor det når at blive sensommer, inden vi forhåbentlig i uge 37 kan tage på flerdagesvandring i Sønderjylland fra Bov til Løgumkloster på Den Danske Klosterrute, skal vi naturligvis have noget at se frem til inden da. Og det bliver altså en tur til det store udland, da Hven jo er svensk.

Planen er at vi mødes inde ved Nordre Toldbod (for enden af Esplanaden) lørdag d. 13. august kl. 8.45, stiger ombord på ”MS Jeppe”, der sejler op gennem Øresund til Hven, hvor vi er fremme kl. 10.35. Der kan både købes vådt og tørt ombord på færgen.

Fremme på Hven er der lagt op til en vandring øen rundt, hvor vi følger Skåneledens rute på 12 km, der fører os omkring små fiskerlejer, naturreservater med spændende artsrigdom – og ikke mindst stadige skønne udsigter ud over Øresund mod den danske og den svenske kyst. Lad os håbe på herligt solskinsvejr, så vi rigtig kan nyde det flotte syn!

Oppe på skrænterne over det lille fiskerleje Kyrkbacken ligger Sankt Ibs Kirke fra 1200-tallet. Den hvidkalkede kirke har været et betydningsfuldt sømærke gennem tiderne. Vi vil holde andagt i kirken og holde en god og velfortjent middagspause her på dette fine sted.

Hven er også præget af Tycho Brahes ophold på øen, og vi vil se flere ting undervejs, der fører tankerne tilbage til hans tid.

Tilbage i havnen er der god tid til at slappe af, nyde et lille måltid, en kop kaffe og en ”bulla” eller lignende, inden vi igen stiger ombord på ”MS Jeppe” og sætter kurs mod den danske kyst og København. Vi er tilbage på Nordre Toldbod kl. 19.40 efter en skøn, lang sommerlørdag ude på øen i sundet!

Prisen for turen er 350 kr., hvilket dækker færgeturen København-Hven t/r. Mad og drikke er på egen regning, og der er gode muligheder for at købe begge dele både på færgen og på Hven.

Da vi allerede nu har reserveret og betalt for 30 billetter til færgen, skal jeg bede jer om snarest muligt at melde jer til turen. Tilmelding sker ved indbetaling af 350 kr. på MobilePay 619265, mærk betalingen ”Hven”.

Husk at vi inden da har en anden spændende begivenhed at se frem til, nemlig optaktsvandringen til Himmelske Dage 2022 i Roskilde Kristi Himmelfartsdag, torsdag d. 26. maj, hvor vi skal gå nordfra mod Roskilde og ind til åbningsgudstjenesten i Byparken.

Det er en smuk rute på ca. 13 km., der bevæger sig ud over åbent land og langs fjorden ind mod Roskilde.

Vi går fra Ågerup Kirke til Store Valby og videre til skulpturparken Andromedahaven. Vi fortsætter til den gamle landsby Veddelev og går frem til den naturskønne Vigen Strandpark med en smuk udsigt ud over fjorden til Roskilde Domkirke. Fra Vigen Strandpark ad stille veje og stier forbi Hotel Comwell, hvis bygninger tidligere husede Roskilde Højskole, til Haraldsborg Slotsbakke, hvor en af Danmarks ældste middelalderborge har ligget. Videre langs fjorden til Vikingeskibsmuseet og Museumsøen med værksteder for skibsbyggeri m.v. og op til den højtliggende Sct. Jørgensbjerg Kirke, en af Danmarks ældste kirker, med flot udsigt ud over havnen, fjorden og byen. Vi slutter med at gå ind i Byparken, hvor åbningsgudstjenesten finder sted kl. 14.00.

Vandringen starter torsdag d. 26. maj kl. 10.00 ved Ågerup Kirke, Ågerupvej 34, 4000 Roskilde.

Der er bus til startstedet fra Roskilde St. kl. 9.24 (bus 216 mod Ballerup St.) eller fra Ballerup St. kl. 8.49 (bus 216 mod Roskilde St.). Du kan også møde op på Bellahøj (krydset Frederikssundsvej/Borups Allé) kl. 08.00 ved stoppestedet for bus 350S mod Ballerup St. og følges med os andre til Ågerup. Husk vand og madpakke!

Allerede nu på torsdag d. 19. maj kl. 19.00 blænder vi op for forårets sidste filmaften i Bellahøj kirke, og vi slutter fornemt af med den nye danske film ”Rose”.  Vi kan se frem til en stærk og hjertevarm fortælling om familie, kærlighed og om, at intet er, som man tror ved første øjekast. Året er 1997. En turistbus ruller ud fra Aalborg Rutebilstation med kurs mod byernes by, Paris. Ombord sidder Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn sammen med en flok forventningsfulde nordjyder, som er lykkeligt uvidende om, hvad den næste uge vil bringe. Men bussen har knap nået den jyske motorvej, før Inger delagtiggør resten af selskabet i sin sindslidelse – og pludselig tager det hele en drejning. Det skal blive en tur, som de sjældent vil glemme, for ved gensynet med den franske hovedstad indleder Inger jagten på en tabt kærlighed.

”Rose” er både skrevet og instrueret af Niels Arden Oplev, som også står bag ’Ser du månen, Daniel’, ’Mænd der hader kvinder’, ’Drømmen’, ’Kapgang’ og en række andre store film og TV-serier i USA.

I hovedrollen som Inger ses Sofie Gråbøl i en imponerende præstation, godt sekunderet af Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen og Søren Malling. Filmen er baseret på virkelige hændelser.

Der er gratis adgang til filmforevisningen, og bagefter er der mulighed for at drøfte oplevelsen sammen og købe vin, øl eller vand.

Jeg håber vi ses, indendørs i kirkens rum og udendørs i Guds grønne katedral!

De bedste pilgrimshilsener

Peter, Bellahøj Kirke

Ønsker du at kontakte Peter, kan du gøre det via e-mailadressen: pmj@km.dk