Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

24.11.22

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Så er det ved at være adventstid og juletræerne på byens torve og pladser er ved at være på plads. Dermed er scenen sat til vores juletur, lørdag d. 3. december, hvor vi tager tråden op fra sidste gang og fortsætter på Den Danske Pilgrimsrute fra Gurre Slot til Esrum Kloster. Måske er der et hvidt dække under vores fødder til den tid, men selv uden sne skal julestemningen nok indfinde sig, når vi kommer frem til Esrum Kloster, hvor det store julemarked finder sted i den weekend. Jeg har sikret mig 20 billetter til julemarkedet til 58 kr. pr. stk. (indgang: 50 kr. + billetgebyr 8 kr.), og hvis ikke de slår til, kan jeg bestille flere på forhånd. Der kan evt. også købes billetter til 75 kr. pr. stk. ved indgangen. Billetten gælder også som entré til udstillingerne på klostret.

Det vil sige, at hvis I skal med på turen og gerne vil med ind på julemarkedet, så kan I sende de 58 kr. til mig på MobilePay 31617350, mærket ”Julemarked”. Jeg laver en liste med jer, der har betalt, så I kommer med på den samlede bestilling på de første 20 billetter. Hvis der kommer flere end 20 indbetalinger, bestiller jeg gerne yderligere billetter – men hvis I først bestemmer jer på dagen, må I selv betale 75 kr. ved indgangen.

Ruten på årets sidste vandring går langs Gurre Sø og ind i de store sammenhængende skove, Gurre Vang, Horserød Hegn, Risby Vang og Klosterris Hegn. Vi passerer Havreholm Slot og kommer ud i det åbne nordsjællandske landskab med kurs mod det berømte middelalderlige cistercienserkloster fra 1151, Esrum Kloster. På det stemningsfulde marked bydes der på ægte klosterprodukter, specialiteter fra bæredygtige fødevarenetværk og dansk kunsthåndværk. Traditionen tro skal vi selvfølgelig afslutte årets vandringer med gløgg og æbleskiver, så vi finder et hyggeligt sted på klosterområdet, hvor vi kan skåle for Bellahøj kirkes pilgrimsgruppe. Udenfor Esrum Kloster er der stoppested for bussen tilbage mod Helsingør. Turens længde: 14,5 km.

Vandringen starter lørdag d. 3. december kl. 9.45 ved stoppestedet for bus 390R på Gurrevej 430, 3490 Kvistgård.

Der er tog til Helsingør fra Københavns Hovedbanegård kl. 8.10, fra Nørreport st. kl. 8.13 og fra Hellerup st. kl. 8.22. I Helsingør kører bus 390R mod Helsinge st. kl. 9.28. Du kan også møde op ved Bellahøj Kirke kl. 7.45 og følges med os andre til startstedet. Bus 390R kører fra Esrum Kloster kl. 15.55 med ankomst til Helsingør kl. 16.26. Toget fra Helsingør er på Hellerup st. kl. 17.06 og på Østerport st. kl. 17.12. Vi er tilbage ved Bellahøj Kirke kl. 17.35. Husk rejsekort, vand, kaffe/the og madpakke!

Hvis I gerne vil til julegudstjeneste i Bellahøj kirke, så er der rig lejlighed til det. Juleaften d. 24. december har jeg gudstjenesterne kl. 14.00 og kl. 16.00 – og også den stemningsfulde midnatsgudstjeneste kl. 23.30. Efter midnatsgudstjenesten er der en festlig reception, hvor vi kan nyde lidt vådt og tørt – og ønske hinanden glædelig jul!

Lige efter jul og nytår venter endnu en oplevelse: Bellahøj Kirke indbyder nemlig igen til nytårsretræte på Sankt Birgitta Kloster i Maribo. Vi tager afsted torsdag d. 5. januar og tilbringer dagene frem til søndag d. 8. januar i de skønne omgivelser i og omkring klostret.

På retræten er vi stille sammen, nyder freden og Birgittasøstrenes gode mad, og der bliver mulighed for at deltage i yoga og meditation, korte pilgrimsvandringer og søstrenes liturgiske liv på klostret med tidebønner og messer. Om søndagen kan man deltage i højmessen i Maribo Domkirke eller i den katolske Sankt Birgitta Kirke. Det er en mulighed for i stilhed sammen med andre at få tid og plads til fordybelse og refleksion.

Retrætens tema, ”Frygt ikke!”, er taget fra de ord, der lyder til Jomfru Maria, da hun bliver bebudet at hun skal føde Guds Søn, og til hyrderne på marken, da de bliver mødt med budskabet om Jesu fødsel. "Frygt ikke!" lyder det til dem - og til os, der som Guds elskede børn er omsluttet af de stærke ord, der stadig giver genklang i verden og kalder modet og fremtidshåbet tilbage hos frygtsomme mennesker.

Det er undertegnede, der sammen med kirkens yogalærer og meditationsguide Hanna Smidt leder retræten og også står til rådighed for personlige samtaler.

Hvis sådan en nytårsretræte er noget for dig, så send en mail til mig på pmj@km.dk senest torsdag d. 1. december, hvorefter du vil få svar på om du er optaget på retræten. Prisen for deltagelse er 1.200 kr. inkl. indkvartering på enkeltværelse og fuld forplejning. Vi deles om transporten i de biler, der er til rådighed - og ellers er der også togforbindelse til Maribo via Nykøbing Falster.

De bedste pilgrimshilsener

Ønsker du at kontakte Peter, kan du gøre det via e-mailadressen: pmj@km.dk

Pilgrimskalender

Der er ingen begivenheder.