Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

1. marts 2021

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Foråret så sagte kommer. Gule erantis og hvide vintergækker pryder haver og parker i denne tid – og verden venter på at blive opdaget igen. Så nu gør vi det!

Med de seneste lempelser af restriktionerne, der gælder fra i morgen, 1. marts, bliver der åbnet for gennemførelse af organiserede udendørs aktiviteter for op til 25 deltagere. Det må derfor også betyde at vi som pilgrimsgruppe, der både er en organiseret og udendørs aktivitet, kan komme i gang igen – og det er jeg nok ikke den eneste, der ser meget frem til.

Vi har stadig en drøm om at verden åbner så meget op senere på foråret, at vi kan gennemføre den udsatte vandretur i Kristi Himmelfartsdagene ned gennem Sydslesvig fra grænsen til Slesvig by. Det er jo en vandring i det gamle danske land, og det bliver ikke mindre attraktivt at komme derned netop i de dage, hvor Dansk Kirke i Sydslesvig (DKS) fejrer deres 100-års jubilæum! Det vil vi gerne være med til at fejre…

Men mens vi stadig venter på udviklingen både i Danmark og i Tyskland, så kan vi heldigvis varme op til maj måneds store oplevelse med to hyggelige dagsture i marts og april. Lørdag d. 20. marts vil vi markere jævndøgnsdagen og gå foråret i møde med den første af en ny række vandringer, hvor vi tager fat på Nordsjællandsruten – fra Helsingør til Roskilde. Vi har tidligere gået på Klosterruten ned gennem Nordsjælland, og vi har også været lidt omkring Santiagopilgrimmenes rute på det første stræk fra Helsingør til Esrum Kloster, men denne gang vil vi altså følge Nordsjællandsruten, der er en del af Dansk Vandrelaugs netværk af fjernvandreveje gennem Danmark med forbindelse ud i Europa til Sverige/Norge mod nord og Tyskland mod syd. I efteråret 2020 gik vi faktisk på en del af den europæiske fjernvandrevej E6 (Finland-Grækenland) fra Kastrup Lufthavn til Roskilde, som på den strækning er helt identisk med Den Danske Pilgrimsrute. Nordsjællandsruten fra Helsingør til Roskilde er en variant af E6, der ligeledes har forbindelse fra Sverige via færgerne over sundet.

På åbningsturen fra Helsingør venter der flotte udsigter ud over Øresund med den svenske kyst i horisonten, stille skovpartier og åbne vidder, inden vi når til dagens mål, Mørdrup. Fire uger efter, lørdag d. 17. april, fortsætter vi med nye lysegrønne skovstrækninger og en flot finale gennem Fredensborg Slotshave med spændende kunst, Esrum Sø og selve slottet, hvor Dronningen har residens!

På vandring gennem det skønne Nordsjælland med Bellahøj kirkes pilgrimsgruppe

Lørdag d. 20. marts

Nordsjællandsruten – fra Helsingør til Mørdrup (ca. 14,5 km.) – på vej mod påske

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 8.55, mulighed for tilslutning på Nørrebro St. kl. 9.07, på Hellerup St. (Kystbanen) kl. 9.26 og i Helsingør (foran banegården) kl. 10.00.

Lørdag d. 17. april

Nordsjællandsruten – fra Mørdrup til Fredensborg (ca. 14,5 km.) – mellem påske og pinse

Afgang fra Bellahøj kirke kl. 8.30, mulighed for tilslutning på Nørrebro St. kl. 8.43, på Hellerup St. (Kystbanen) kl. 8.55, på Helsingør St. kl 9.50 og på Mørdrup St. kl. 10.00.

Husk at melde jer til turene, helst på mail pmj@km.dk, tak!

De bedste pilgrimshilsener

Peter

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.

Pilgrimskalender