Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

3. november 2020

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Siden sidst er forsamlingsreglerne som bekendt blevet strammet, så nu må vi kun være 10 personer sammen udendørs. Det giver jo visse udfordringer for os, når vi f.eks. på sidste vandring var 24 deltagere (inkl. pilgrimshunden Emmas efterfølger). Hvordan kommer vi nu videre fra Ishøj til Roskilde?

Bare rolig, venner, vi skal nok nå frem til Roskilde inden jul! Men vi må så dele os op i to grupper á 10 personer, så vi overholder reglerne. Og da jeg nødvendigvis selv må være med som en af deltagerne i begge grupper, bliver der kun plads til to gange 9 i hver gruppe.

Den ene gruppe 1 går som planlagt lørdag d. 21. november (Ishøj kirke-Vindinge kirke, 14.5 km) og lørdag d. 12. december (Vindinge kirke-Roskilde, 6 km), mens den anden gruppe 2 går lørdag d. 28. november og søndag d. 13. december.

Der vil være den forskel på de to grupper, at der for gruppe 1’s vedkommende er tale om to ”rene” vandringer med mødested med startstederne ved Ishøj kirke (21.11.) og Vindinge kirke (12.12.) og med mål i henholdsvis Vindinge og Roskilde, mens gruppe 2 får en Bellahøjmesse med i købet begge gange, da vi på første tur (28.11.) afslutter dagen med at tage tilbage til Bellahøj kirkes juletræstænding (inkl. gratis gløgg) kl. 15.43 og Bellahøjmessen til 1. søndag i advent kl. 16.00 med mulighed for at fortsætte aftenen med lørdagsmiddag og gospelkoncert med koret Gospel Unusual, mens vi på den anden tur (13.12.) begynder dagen med Bellahøjmessen til 3. søndag i advent kl. 10.30.

Gruppe 2 vil derfor nok især være et godt alternativ til de af jer, der i forvejen bor omkring Bellahøj kirke, så det er nemt for jer at henholdsvis afslutte og begynde dagen i kirken.

Bemærk at jeg på begge de to vandringer ind til Roskilde d. 12. og 13. december satser på at vi kan afslutte efterårets fine oplevelser med lidt julehygge et sted i byen inkl. gløgg og æbleskiver!

Praktiske oplysninger:

Lørdag d. 21. november (Ishøj kirke-Vindinge kirke, 14.5 km)

Mødetid ved Ishøj kirke: 10.15. Der er mulighed for at følges ad fra Bellahøj kirke kl. 9.00 og derfra med bus 5C, regionaltog (afg. kl. 9.39 fra København H.) og bus 400S (afg. kl. 9.58 fra Høje Taastrup st.). Turen afsluttes kl. 15.30 og vi kan følges ad med bus og tog tilbage med ank. til Hovedbanegården kl. 16.12 og til Bellahøj kl. 16.39.

Lørdag d. 12. december (Vindinge kirke-Roskilde, 6 km)

Mødetid ved Vindinge kirke: 10.45. Der er mulighed for at følges ad fra Bellahøj kirke kl. 9.00 og derfra med bus 5C, regionaltog (afg. kl. 9.43 fra København H.) og bus 600S (afg. kl. 10.31 fra Roskilde st.). Turen afsluttes med hyggeligt samvær et sted i Roskilde og vi kan følges ad med bus og tog tilbage til København H. og Bellahøj.

Gruppe 2:

Lørdag d. 28. november (Ishøj kirke-Vindinge kirke, 14.5 km) inkl. juletræstænding, Bellahøjmesse og evt. lørdagsmiddag og gospelkoncert

Mødetid ved Ishøj kirke: 9.15. Der er mulighed for at følges ad fra Bellahøj kirke kl. 8.00 og derfra med bus 5C, regionaltog (afg. kl. 8.39 fra København H.), S-tog B (afg. kl. 9.00 fra Høje Taastrup st.) og bus 127 (afg. kl. 9.07 fra Taastrup st.). Turen afsluttes kl. 14.30 og vi følges ad med bus og tog tilbage med ank. til Bellahøj kl. 15.39.

Søndag d. 13. december (Vindinge kirke-Roskilde, 6 km) inkl. Bellahøjmesse

Mødetid ved Vindinge kirke: 13.15. Vi begynder med Bellahøjmessen kl. 10.30 og følges derefter ad fra Bellahøj kirke kl. 11.45 med bus 5C, regionaltog (afg. kl. 12.23 fra København H.) og bus 600S (afg. kl. 13.00 fra Roskilde st.). Turen afsluttes med hyggeligt samvær et sted i Roskilde og vi følges ad med bus og tog tilbage til København H. og Bellahøj.

Jeg skal derfor bede om tilmelding denne gang til begge de to grupper, så vi er sikre på at overholde reglerne. Det er først til mølle-princippet, der gælder, så skynd jer at beslutte jer for en af grupperne, hvis I vil med ud på de to resterende etaper af Den danske pilgrimsrute fra København til Roskilde. Der venter hele 4 kirker undervejs på den første vandring, mens vi på den anden vandring har den mægtige katedral i Roskilde som et spektakulært mål! I tilmelder jer ved at svare tilbage til mig på pmj@km.dk – og jeg skriver ud til jer, når grupperne er fyldt op, hvorefter der vil være mulighed for at stå på venteliste og håbe på chancen.

De bedste pilgrimshilsener

Peter

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.