Pilgrimsvandringer med Bellahøj kirke

10. september 2020

Hilsen fra sognepræst Peter Møller Jensen
Sogne- og pilgrimspræst med speciale i tro, håb og kærlighed

Kære pilgrimsvenner

Tak for sidst til alle jer, der var med sidste torsdag til et spændende aftenrum – og en forudgående minipilgrimsvandring – i selskab med Lene Højholt. Så fik da skudt den nye sæson godt i gang!

Nu gælder det efterårets første ”rigtige” pilgrimsvandring, som jo finder sted lørdag d. 19. september – og senere bliver fulgt op af to yderligere vandringer lørdag d. 17. oktober og lørdag d. 21. november. Da vi startede pilgrimsgruppen i Bellahøj kirke for 18 år siden tilbage i 2002 var vores allerførste projekt en vandring over tre lørdage på den europæiske fjernvandrevej E6 fra Københavns Lufthavn til Roskilde. E6 er en af de i alt 12 langdistanceruter på kryds og tværs gennem det europæiske kontinent, den begynder i det nordlige Finland og ender i Grækenland – og på vejen kommer den så gennem Danmark fra Københavns Lufthavn (Øresundsbroen) til Kruså ved den tyske grænse. Siden dengang for 18 år siden er ruteføringen blevet væsentligt forbedret, så det nu er en virkelig flot tur, og i mellemtiden har E6 også fået følgeskab af Den danske Pilgrimsrute, som også leder de vandrende fra Øresund til Roskilde Fjord. Og sidst men ikke mindst: Vi er kun 3 tilbage (Susse, Janne og undertegnede) fra pilgrimsgruppens start, der var med på vandringerne dengang, så der bliver bestemt ikke tale om en kedelig gentagelse, når vi nu drager afsted igen på den fine og afvekslende rute.

Vi mødes kl. 9.00 ved Bellahøj kirke og følges ad med bus og metro (husk mundbind!) til Københavns Lufthavn, hvor turen starter. I kan slutte jer til ved metroen på Vanløse station kl. 9.24 og ved metroen på Nørreport station kl. 9.33 – eller på nogen af de andre stationer på metroens rute ud mod lufthavnen. Og I kan også vælge at møde os udenfor terminal 3 på Lufthavnstorvet, hvorfra turen starter kl. 10.00.

Vi har en vandring på ca. 15 km foran os med besøg og en andagt i Tårnby kirke, Storkøbenhavns ældste bygningsværk, og frokostpause ved Naturcenter Vestamager undervejs. Turen ender ved Avedøre Holme, hvorfra vi kommer tilbage til byen med bus og metro – og der er også mulighed for at komme tilbage til lufthavnen med tog fra Ørestad station.

Nøgleordene for den indre vandring bliver ”skabelse”, ”høst” og ”taknemmelighed” – og mon ikke også en af de såkaldte syv pilgrimsnøgler kommer i brug for at lukke op for noget tankevækkende?

Jeg glæder mig til omsider at komme ud og vandre sammen med jer andre igen – lad os håbe på dejligt septembervejr og en god dag, der starter på Amager, fører os på broen over Kalveboderne til Sjælland, hvor storbyens puls veksler med naturens fred og ro.

Bemærk: Tilmelding er ikke nødvendig til dette arrangement – I møder bare op på dagen! Husk rejsekort/periodekort, mundbind, madpakke, drikkevarer og lidt sødt og/eller frugt til eftermiddagspausen.

På godt gensyn

og de bedste pilgrimshilsener

Peter

Klik her: Nyhedsbrev om pilgrimsvandringer og udfyld formularen. Så får du fremover tilsendt sognepræst Peter Møller Jensens nyhedsbreve om pilgrimsvandringer.