Gudstjenester

I Bellahøj Kirke bruger vi sjældent traditionelt orgelmusik til gudstjenesterne. Det gør vi fordi vi mener, at ligesom teksterne fra Bibelen skal formidles i et nutidt sprog, så skal musikken også passe til de mennesker og det liv vi lever i dag.

Musikerne i Bellahøj Kirke

Der er nye spændende musikere med i ensemblet i Bellahøj, som på smuk vis blander ind i kirkens nutidige og progressive musikprofil.

Pianisten Merete Ørting Lahey og de to meget forskellige og begge prisvindende musikere Oliver Hoiness og Mikael Rahbæk Andreasen, og  jazzpianisten Nikolaj Hess sætter i Bellahøj kirke indbydende, skrøbelige og skønhedssøgende lyde og toner til gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

I fællesskab trækker vores fem musikere på erfaring og inspiration fra det skolede og det uskolede, (fra det virtuose til det direkte upolerede udtryk,) fra det klassisk skrevne og det improviserede, fra store rock- og jazzfestivaler og små intime huskoncerter, fra alt muligt, og tilsammen står de for en unik, men respektfuld tilgang til kirkens tradition og holder sig ikke tilbage fra at inddrage egne kompositioner eller sange hentet fra populærmusikken i bestræbelsen på både indholds- og stemningsmæssigt at styrke eller gå i dialog med det, vi samles om.

Gudstjenester i Bellahøj Kirke

    • I Bellahøj Kirke holder vi morgenandagt hver tirsdag kl. 08.30 ved Peter Møller Jensen og aftenandagt kl. 16.30 også ved Peter Møller Jensen.

    • Søndagens gudstjeneste kl. 10.30 kalder vi ”Bellahøjmesse”. ”Bella” selvfølgelig fordi kirken ligger på Bellahøj og ”højmesse” fordi det er Folkekirkens betegnelse for gudstjenesten om søndagen.

      Den sidste søndag i måneden er Bellahøjmessen flyttet til lørdag kl. 16 (kl. 17.00 i sommerhalvåret) med efterfølgende middag og underholdning/koncert (undtagen i juni, juli, august).

Du kan læse mere om de forskellige gudstjenester, ved at klikke på den gudstjeneste du vil vide mere om.

Musikken i Bellahøj Kirke

Gudstjenster