Musikken i Bellahøj Kirke

En moderne kirke med en rytmisk musikprofil, hvor musikken har en fremtrædende rolle.

 

Indie, folk, krautrock, new, classical, world, indiejazz.

 

Bellahøj Kirke har siden 2015 haft et originalt og personligt udtryk, hvor orgel og kirkekor er erstattet af flygel, guitarer og forskellige træblæsere, og hvor kirkens musikere leder salmesangen.

 

I et tæt samarbejde mellem musikere og præster vælges gamle og nye salmer i nutidige arrangementer sammen med sange fra populærmusikken. Musikken og teksterne relaterer til hinanden og skaber magi.

 

Musikerne i Bellahøj Kirke

Der er spændende og alsidige musikere med i ensemblet i Bellahøj, som på smuk vis blander ind i kirkens nutidige og progressive musikprofil.

 

Merete Ørting Lahey (piano, vokal) Emil Hess (piano, vokal, sax klarinet)

Oliver Hoiness (guitar, vokal) Rasmus Oppenhagen Krogh (guitar, vokal)

Nikolaj Hess (piano, vokal) Mikael Rahbæk Andreasen (guitar, vokal).

 

I fællesskab trækker vores musikere på erfaring og inspiration fra det klassisk skrevne og det improviserede, fra store rock- og jazzfestivaler og små intime huskoncerter, fra alt muligt, og tilsammen står de for en unik, men respektfuld tilgang til kirkens tradition og holder sig ikke tilbage fra at inddrage egne kompositioner eller sange hentet fra populærmusikken i bestræbelsen på både indholds- og stemningsmæssigt at styrke eller gå i dialog med det, vi samles om.