15/04/2025 0 Kommentarer
Bellahøjmesse Skærtorsdag med fællesspisning i kirkerummet
Bellahøjmesse Skærtorsdag med fællesspisning i kirkerummet

Skærtorsdag d. 17. april inviterer Bellahøj Kirke til påskemiddag i forbindelse med aftenens Bellahøjmesse kl. 17.00.
Det store korsbord bliver dækket på fineste vis, og både gudstjenesten og den efterfølgende middag finder sted omkring bordet i kirkerummet.
Aftenen indledes med Bellahøjmessen til Skærtorsdag, og derefter fortsætter vi med påskemåltidet.
Efter spisningen slutter aftenen med en kort andagt, hvorunder vi rydder alteret og gør klar til den følgende dag, Langfredag. Vi er færdige kl. 21.00.
Menu:
- Forret: Bitre urter
- Hovedret: Lammekølle. Til dem der ønsker vegetarisk er der indbagt selleri. Tilbehør til begge er flødekartofler og salat
- Dessert: Rabarbertrifli
Der er tilmelding til middagen, som koster 125 kr. og det er inkl. drikkevarer (vin, øl eller vand).
Du kan tilmelde dig her eller ringe til kirkens kontor på 38 28 55 58
Bellahøj kirkes lammekølle
Opskrift til 6 personer
Ca. 1,7 kg. udbenet lammekølle
frisk rosmarin
olivenolie
hvidløg
citronpeber
salt
2-3 rødløg
4-5 dl. rødvin
Sådan gør du:
Kom frisk rosmarin og hvidløg ind hvor benet har siddet.
Stik hvidløgsfed ind under overfladen af stegen.
Krydr hele stegen med citronpeber, salt og rosmarin.
Læg stegen i et fad med hele hvidløg og kvarte rødløg.
Sæt fadet i køleskabet et par timer.
Hæld rødvin over stegen og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time (afhængig af størrelse).
Hæld mere rødvin over stegen undervejs.
Tips
Den friske rosmarin kan du lade ligge lidt i olivenolie, inden du krydrer stegen.
Til stegen kan du servere flødekartofler, tomatsalat og myntegele.
Video, hvor du kan se hvordan Lis Lynge fra menighedsrådet tilbereder lammekølle
Kommentarer