Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Aftenrum med Svend Trier

MAR
05

Aftenrum med Svend Trier


Torsdag d. 5. marts 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:30
Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Fri entré
Aftenrum med Svend Trier
© Heidi Jepsen

Aftenrum med besøg af meditationslæreren, foredragsholderen og forfatteren Svend Trier, der med udgangspunkt i sin bog ”Meditation – en rejse tilbage til dig selv” vil indføre de tilstedeværende i meditationens væsen.

Meditation kan forstås på to forskellige måder: Dels som en bestemt bevidsthedstilstand, selve den meditative tilstand, dels som forskellige teknikker, metoder og redskaber, som kan hjælpe den enkelte til at åbne sig for denne særlige tilstand.

Når vi taler om meditation som en bestemt bevidsthedstilstand, er det i virkeligheden noget, som vi alle kender til og har glimtvis erfaring med. F.eks. når vi befinder os i naturen og bliver overvældet af en smuk solnedgang eller en storslået udsigt. Når vi betages af et vidunderligt kunstværk eller er til koncert og helt glemmer os selv i musikoplevelsen. Eller når vi er opslugt af en dyb samtale med et andet menneske og mister den sædvanlige tidsfornemmelse osv.

I sådanne øjeblikke er der en særlig årvågenhed og opmærksomhed, en følelse af intenst nærvær, samtidig med at vores sædvanlige bekymringer og grublerier er midlertidigt opløste. Vi oplever måske en følelse af dyb samhørighed med vores omgivelser, med naturen, med det andet menneske – og det er, som om tiden står stille. Vi føler os på én gang tættere ved kernen i os selv, samtidig med at vi paradoksalt nok føler os forbundet med noget, som er større end os selv, med selve livet, det guddommelige, helheden – eller hvordan vi nu end betegner det.

Efter Svend Triers spændende oplæg er der mulighed for at købe drikkevarer og stille spørgsmål til aftenens gæst. Der er gratis adgang.


Svend Trier, en af pionererne inden for meditation herhjemme, har fulgt udviklingen fra tiden, hvor meditation var forbeholdt buddhister og hippier til i dag, hvor meditation er blevet mainstream og praktiseres af alle fra direktøren til bagerjomfruen. Og det er der ifølge Svend Trier god grund til. Meditation  hjælper os til at finde ind til os selv og give os mere energi, psykisk balance og nærvær i livet. I Meditation - en rejse tilbage til dig selv fortæller han både udogmatisk og uhøjtideligt om, hvordan meditation er envej til øget selvforståelse og til at opnå mere harmoni og glæde i ens relationer.