Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Filmaften

FEB
20

Filmaften


Torsdag d. 20. februar 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Peter Møller Jensen
Fri entré
Filmaften
© Bellahøj Kirke

Filmaften om håb i mørket

Der er der lagt op til en ulideligt spændende og konstant medrivende filmaften, når det danske drama ”Ser du månen, Daniel” fra 2019 er på programmet. En film om at leve i håbet, også når livet viser sig fra sin mest grusomme side.

Det er instruktøren Niels Arden Oplev, der i samarbejde med skuespilleren Anders W. Berthelsen har filmatiseret Puk Damsgårds bestseller om den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der i 398 dage sad som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley.

I filmen følger man Daniels kamp for overlevelse i fangenskab, hans venskab med James og hvordan familien hjemme i Danmark håndterer frygten for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

”Ser du månen, Daniel” har Esben Smed i titelrollen, og han modtog for nylig en Robert-pris for årets bedste mandlige hovedrolle, ligesom han er nomineret til en Bodil-pris i samme kategori.

Der er gratis adgang til filmforevisningen og til det efterfølgende samvær, hvor der er lejlighed til at drøfte oplevelsen over et glas vin.