Ældregudstjeneste

Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 København, Danmark
Johanne Haastrup
© Folkekirkens billeddatabase

Det er teksten til fastelavn, der skal tales over ved denne gudstjeneste. Jesus og disciplene er på vej til Jerusalem, og Jesus prøver at forberede dem på, hvad der kommer til at ske. Men de forstår ikke et ord. De er blinde og indser først langt senere, hvad det egentlig var der skete, og hvad det betyder. Derefter hører man, hvordan Jesus helbreder en blind mand. Manden er virkelig insisterende og bliver ved at råbe på Jesus, selvom folk tysser på ham. Jesus tager mandens vedholdenhed som et udtryk for en stor tro, og siger, at mandens tro har frelst ham. Kan vi bruge den fortælling til noget i dag? Kan vi også med en vedholdende tro få Jesus til at give os klarsyn, så vi kan forstå betydningen af, hvad der skete, dengang Jesus blev korsfæstet? Og så vi kan se sammenhængen og meningen med det hele? Johanne Haastrup prøver kræfter med teksten.

Gudstjenesten er tilrettelagt, så det er nemt at deltage for dig, der er ældre.

• Præsten vælger kendte salmer og der er orgelmusik til.

• Du kan blive siddende under tekstlæsninger, velsignelse osv.

• Præsten kommer rundt til den enkelte med nadver, så alle kan blive siddende under hele gudstjenesten.

Hvis du er dårligt gående, kan du bestille kirkebil. Ring til kirketjenerne på tlf. 24 62 19 30 senest dagen før kl. 13.