Torsdag d. 9. januar 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:30
Frederikssundsvej 125A, 2700 Brønshøj
Peter Møller Jensen
© Bellahøj Kirke

Torsdag d. 9. januar kl. 19.00 begynder den nye sæson med filmaftener i Bellahøj kirke, og det bliver med intet ringere end det engelske drama ”The Favourite”, der modtog prisen for årets bedste europæiske film i 2019!

”The Favourite” foregår i 1708, da England var i konstant krig med Frankrig, og den smågale Dronning Anne sad på tronen.

Anne af Storbritannien sidder i en ukøn situation. Hun hader at reagere og vil meget hellere spise kage, lege med sine 17 kaniner, eller fjolle rundt med sin tætteste fortrolige (og hemmelige elskerinde) hertuginden Sarah Churchill.

Men landet er splittet pga. krigen, og alle forsøger at manipulere med majestæten. Her kommer den politiske aktive Sarah ind i billedet. Hun styrer nemlig mere eller mindre landet fra sin herskerindes sengekammer. Men status quo ændrer sig drastigt, da Sarahs unge, yndige og yderst ambitiøse kusine Abigail ankommer til slottet.

Snart er en bitter, blodig og fuldstændig skamløs rivalisering de to kvinder imellem sat i spil.

”The Favourite” er et kulsort drama, hvor de historiske begivenheder giver anledning til et af filmhistoriens stærkeste kvinde-trioer i den ene groteske situation efter den anden.

Emma Stone, Rachel Weisz og Olivia Colman spiller de tre bærende roller, og filmen er instrueret af den græske anmelderfavorit Yorgos Lanthimos.

Efter filmen er der snak og snacks, hvor der over et glas vin og lidt mundgodt bliver lejlighed til at diskutere oplevelsen. Der er gratis adgang.