Onlinegudstjeneste

Lørdag d. 25. april 2020, Kl. 17:00 til kl. 18:00
Bellahøj Kirke online
Asser Skude

Lørdagshøjmesse - aflyst - dog sendes prædiken live via Asser Skudes egen Facebook-side.

Evangeliet til denne lørdag aftens gudstjeneste er søndagens, anden søndag efter påske.

Det er evangelisten Johannes, kapitel 10, vers 22-30, hvor vi hører det alvorlige scenarie for fremtiden, nogle kommer til tro og andre ikke, og dermed altså muligheden for at disse går fortabt.

Jesus bla. indirekte anvender hyrdemetaforen om sig selv. "I er mine får" siger Jesus om dem, som hører hans røst, underforstået han er selv hyrden. På latin hedder "hyrde" "pastor" og det udtryk anvendes stadig om præster, at de er hyrder for deres flok af "hørere" af det glædelige budskab, menigheden.

Evangeliet rummer det som i teologisk sammenhæng omtales som den dobbelte udgang, dels muligheden for at nogen frelses, dels nogen fortabes. Det er både glædeligt og sørgeligt, hvis det kommer til at blive sådan, men vi hører det tydeligt idag i det Jesus siger: "Mine får hører min røst, og jeg kender dem, og de følger mig, og jeg giver dem evigt liv, og de skal aldrig i evighed gå fortabt, og ingen skal rive dem ud af min hånd" og omvendt: "Jeg har sagt det til jer, og I tror det ikke. De gerninger, jeg gør i min faders navn, de vidner om mig. Men I tror ikke, fordi I ikke hører til mine får."

Hør sangen: Størst af alt er kærlighed her:

Og her: Min Jesus, lad mit hjerte få.