Bellahøjmesse m. dåb

Søndag d. 9. februar 2020, Kl. 10:30 til kl. 11:30
Bellahøj Kirke, Frederikssundsvej 125A, 2700 København, Danmark
Asser Skude

Lignelsen om "de betroede talenter" er en lignelse om himmeriget. Personligt er det een af mine ynglings lignelser. Ikke fordi det går alle godt i lignelsen, for det gør det bestemt ikke, det ender med at de to flittige tjenere roses og den dovne tjener smides på porten. Alligevel vil jeg mene, at lignelsen handler om andet og mere end fortjeneste og straf. Snarere omvendt, lignelsen handler om ikke at være bange for at leve, og lignelsen giver inspiration til enhver, som ønsker at leve sit liv fuldt ud.
Det er Søren Kierkegaard som har udlagt evangeliet på den mest radikale, men også befriende måde. Til at gøre det, "opfinder" Søren Kierkegaard en fjerde hovedperson i lignelsen. En som investerer alle talenter, men som også mister dem igen. Hvordan vi kan bruge Søren Kierkegaards "fjerde tjener" til at høre evangeliet som glædeligt og befriende vil du kunne høre forklaringen på denne søndag.